- ۰۱/۰۵/۰۴
- ۰ نظر
پنجره دوجداره ریلی یکی از محبوب ترین پنجره های دوجداره بین مهندسین ساختمان و مردم می باشد . علت این محبوبیت این است که علاوه بر ویژگی یک پنجره دوجداره مانند عایق صوتی و حرارتی فضایی را برای باز و بسته شدن اشغال نمی کند . بنابراین برای خانه های کوچک و کم فضا بسیار مناسب می باشد .
این پنجره ها در دو سیستم آلومینیومی و یو پی وی سی در ایران رواج پیدا کرده است. پنجره های دوجداره ریلی مناسب ترین گزینه برای ساختمان های کوچک و مکان هایی که فضای کمی دارد، محسوب می شود. این پنجره ها کیفیت بسیار بالایی داشته و بسیار مستحکم است و با نصب آن می توانید ایمنی ساختمان خود را تضمین کنید.
اگر شما هم دارای فضای کم هستید و به فکر تعویض پنجره خود افتاده اید، این نوع پنجره کاملا مناسب شما می باشد . در این مقاله سعی داریم این نوع پنجره را به طور کامل برایتان معرفی کنیم تا اگر قصد نصب یا تعمیر پنجره دوجداره ریلی را دارید اطلاعاتی در مورد آن داشته باشید .
انواع پنجره های دوجداره ریلی
پنجره دوجداره ریلی به دو صورت تک ریل و دو ریلی به بازار عرضه می شود. تنها تفاوت این دو پنجره ها در نحوه باز شدن آن ها می باشد. پنجره دوجداره ریلی تک ریل از یک سمت چپ و یا راست باز می شود و پنجره دوجداره ریلی دو ریلی این قابلیت را دارند که از هر دو سمت باز و بسته شوند. همچنین پنجره های تک ریل دارای سطح مقطع فریم کشویی بزرگتری نسبت به سیستم دو ریل می باشد.
پنجره دو جداره یو پی وی سی ریلی
قاب این نوع پنجره ها از جنس UPVC می باشد و باید از یراق آلات مناسب برای پنجره دو جداره UPVC استفاده کرد . هر چقدر این یراق آلات بهتر باشند طول عمر پنجره را افزایش می دهند. این نوع پنجره ها می توان در تمامی ساختمان ها از جمله ساختمان های مسکونی، ساختمان های تجاری، محیط های آموزشی و … استفاده کرد. پنجره های ریلی یو پی وی سی را می توانید به صورت رنگی نیز تهیه کنید. .
پنجره دوجداره ریلی آلمینیومی برای ابعاد بزرگ بسیار مناسب می باشد و حداکثر ابعادی که این پنجره می تواند در دسترس باشد ، ارتفاع ( 2?40 در عرض 3 متر ) می باشد . این نوع پنجره به طرز قابل توجهی تا 80 درصد عایق می باشد . اما چیزی که در اینجا اهمیت دارد این است که نوع آلمینیوم استفاده شده در این پنجره باید نرمال باشد . مقاومت این نوع پنجره از UPVC بیشتر می باشد.
معایب پنجره دوجداره ریلی
مانند هر چیز دیگری پنجره های دوجداره ریلی نیز دارای معایبی هستند این معایب عبارت اند از :
این پنجره ها به طور کامل عایق نمی شوند و نمی توانند مانند پنجره لولایی عمل کنند چون لاستیک های عایق آن مانند پنجره های لولایی چفت یکدیگر نمی شوند و فقط روی هم قرار می گیرند . ابعاد پنجره بزرگ می باشد ، این مساله باعث می شود که وزن پنجره بیشتر شود و اگر از غلطک مناسب استفاده نشود پنجره به راحتی روی ریل جا به جا نمی شود .
در سایز این پنجره ها محدودیت داریم . نظافت پنجره های دوجداره ریلی سخت تر می باشد ، چون قسمتی از بخش ثابت آن دسترسی ندارد و نمی توان برای تمیز کردن آن را از ریل درآورد . به دلیل رگلاژ نبودن کامل در هنگام وزیدن باد امکان زوزه کشیدن دارد .
معایب پنجره دوجداره ریلی
پنجره دوجداره ریلی یکی از پراستفاده ترین پنجره های دوجداره است. یکی از دلایل محبوبیت پنجره دوجداره ریلی این است که فضایی اشغال نمی کند و به از محبوب ترین پنجره های دوجداره است.
پنجره دوجداره ریلی عایق کمتری نسبت به مدل لولایی دارد و پنجره دوجداره ریلی هم با پروفیل آلومینیوم و هم با پروفیل ترمال بریک قابل طراحی و تولید است .
پنجره دوجداره ریلی upvc
این مدل از پنجره همان پنجره دوجداره upvc از نوع کشویی می باشد. در هنگام خرید پنجره upvc حتما به نوع یراق آلات به کار رفته در پنجره دقت نمایید، چون تحمل وزن غلطک تا 200 کیلوگرم هست و از متریال مقاومی باید استفاده نمود.
پنجره دوجداره ریلی آلومینیومی
پنجره دوجداره ریلی آلومینیومی هزینه آن از نوع پنجره دوجداره upvc بیشتر است و اگر از نظر هزینه مشکلی ندارید، پنجره ریلی آلومینیومی ترمال بریک استفاده نمایید، چون پروفیل آلومینوم در مقاوم تر از upvc می باشد و استقامت بیشتری دارد و پنجره دوجداره ریلی آلومینیومی از از نظر عملکرد بهتر است نسبت به مدل upvc.
در ساختمان هایی که در ارتفاع بالا قرار می گیرد مثلا در طبقات پنجم باید از پنجره دوجداره ترمال بریک استفاده نمود زیرا فشار باد در ارنفاع زیاد است در نتیجه آلومینیوم مقاوم تر است و یا در پنجره هایی که عرض لنگه کم است استفاده از پنجره دوجداره ریلی آلومینیوم مناسب است.
معایب پنجره دوجداره ریلی
1- درصد عایق بودن پنجره های ریلی نسبت به لولایی کمتر است. در پنجره های ریلی لاستیک ها فقط در کنار یکدیگر قرار می گیرند و یا از کنار هم فقط رد می شوند ولی در پنجره لولایی لاستیک ها با فشار وارد شده از طرف یراق به یکدیگر فشرده می شوند . به همین دلیل دارای عایق بالاتری نسبت به ریلی می باشند.
2- محدودیت در ابعاد انتخابی همانطور که در بالا گفته شد این نوع پنجره در ابعاد محدودیت دارد.
3- این نوع از پنجره ها اگر غلطک مناسبی استفاده نشود به سختی باز و بسته می شود. با توجه به وزن شیشه، به سختی باز و بسته می شود.
4- در پنجره های ریلی پاک کردن شیشه به راحتی میسر نمی باشد زیرا باز کردن شیشه نیاز به تخصص دارد در شیشه های ریلی تک جداره ، شیشه ها به راحتی باز می شدند و پایین می آمدند و بعد تمیز می شد و دوباره سرجای اول گذاشته می شد.
5 – پنجره ریلی در طبقات بالا در هنگام وزیدن باد به جهت همان مطلبی که در بخش 1 گفته شد ، زوزه می کشد.
چگونه معایب پنجره دوجداره ریلی را برطرف کنیم؟
1-ارتفاع پنجره خود رابیشتر از 10/2 نباشد.
2-جهت استفاده در پنجره در ابعاد بزرگ باید از آلومینیوم استفاده شود.
3-قیمت ثابت در پنجره ریلی را طوری تنظیم کنید تا باز شود و امکان تمیز کردن قسمت فیکس هم میسر شود.
4-از یراق آلات آلمان roto استفاده نمایید.
جایگزین پنجره ریلی
1– پنجره فولکس واگنی
این مدل پنجره هم با ترال بریک قابل تولید است و هم با upvc.کاملا عایق می باشد و هزینه یراق آن بالا می باشد در این حالت پنجره همانند درب ماشین فولکس واگن باز و بسته می شود، یک نوع پنجره sliding می باشد .
2– پنجره لیف اند اسلاید
پروفیل مورد استفاده در این پنجره از نوع ترمال بریک است و هم از نوع upvc ، در نوع upvc باید از پروفیل آلومینیوم استفاده شود. این پنجره کاملا عایق است و برای ابعاد بزرگ تا 10 متر قابل استفاده می باشد.
- ۰۱/۰۵/۰۴